„Fiúnak születtem női testben”

Írta aug 22 2011

Szabó Rémusszal évekkel ezelőtt ismerkedtem meg, éppen itt, a steinerkristof.com-on. Hozzászólásaiból hosszas beszélgetések kerekedtek, ezek pedig a modern kori barátságok következő lépcsőfokához, a Facebook-bejelöléshez vezettek. Ma már szinte hihetetlen belegondolni, hogy még sosem találkoztunk személyesen, hiszen ő is azok közé a szellemtestvéreim közé tartozik, akik a “közönségem” egyik tagjából “igazi ismerőssé” nőtt a szívemben. Nem meglepő hát, hogy amikor Sándor Heléna, a Nők Lapja Psziché szerkesztője egy érdekes kérdéssel keresett meg engem, azonnal Rémuszra gondoltam…

Man of the Year :)

Heléna ugyanis olyan fiatalt keresett, aki a magazin hasábjain mesélne szokatlan történetéről: “rossz testbe születtem”. És bár nyilvánvaló, hogy Rémusz teste épp olyan tökéletes és csodálatos, mint Isten bármely teremtményéé, úgy fest, hogy ezzel együtt egy nagy ajándékot kapott a kezébe: ki kell javítania egy apró hibát, amit félreértés ne essék, nem “odafent” vétettek. Neki ez az ösvénye, ez a feladata, ez a küldetése: vállalni, hogy felnőttként a kezébe veszi a sorsát… és néhány éven belül talán mést is. :) És hogy miért ajándék ez, nem pedig sorcsapás? Mert ha valaki képes arra, hogy az emberek ítélkezése, méregető tekintetei és megjegyzései ellenére önmaga legyen, az bármire képes ezen a világon. Hiszek benne, hogy Rémusz előtt nincs lehetetlen.

Ahogy a magazinban áll, kezdetben, mint a kislányok, pörgős szoknyában babázott Remus is, azért mindig vonzották fivérei autói is. Kamaszként pedig már biztos volt abban, hogy a fiús dolgok jobban illenek hozzá. Ezért vágyik az átalakító műtétre is.Tapsi Hapsi vagy Plútó kutya szerepét mindig szívesen vállalta gyerekkorában Remus, de már akkor is zokon vette, ha arra kérték, játssza el Piroskát. Inkább vicsorított, és a gonosz farkas bőrébe bújt. „Az internetes játékok és a csetelések alkalmával végre nem kellett magyarázkodnom, kezdetektől fogva fiúként regisztráltam, és nagyon élveztem – meséli Rémusz. – Rohantam haza a suliból, hogy végre önmagam lehessek, és az új barátaimmal játszhassak. A Harry Potter könyvek Remus Lupin professzoráról kaptam a nevem, a netes szerepjátékokban ő volt az első meghatározó, általam játszott karakter, és rám ragadt a név. Remélem, egyszer a személyimben szereplő nevem is Szabó Rémusz lehet.”5-6 évvel ezelőtt mondta ki, és vállalta fel Rémusz először nyíltan, hogy nem érzi jól magát a testében. Mára megfogalmazódott benne a műtét gondolata is.

A fiú történetével – akinek a legnagyobb vágya, hogy egyszer végre fiú mellett lehessen feminin férfi, mert meleg srácnak tartja magát – a friss Nők Lapja Pszichében találkozhatsz.

3 hozzászólás : “„Fiúnak születtem női testben””

  1. Rozi 02 Sze, 2011 14:00

    Szia Kristóf! Ez nem ide kapcsolódik, de életemben először megyek majd Londonba, egy hétvégére. Mit ajánlasz megnézni? Olyasmire gondolok, amit nem feltétlen ismer mindenki, mégis kár lenne kihagyni. köszi ha válaszolsz, ha nem, akkor köszi hogy elolvastad;)

  2. Blessing 17 dec, 2011 07:58

    Hey, that’s powefurl. Thanks for the news.

  3. Jahlin 20 dec, 2011 05:16

    Help, I’ve been informed and I can’t beocme ignorant.

Trackback URI | Comments RSS

Mi a véleményed?

*