Vince Vaughn & Kevin James exkluzív – A megcsalás dilemmája

Írta Már 30 2011

Hűség. Egy szó, amelyet sokan sokféleképpen értelmeznek. Akad, aki a legfontosabb erényként tekint rá, és olyan is, aki nem kíván „lemenni kutyába” egy kapcsolat kedvéért. Egyesek ráeröltetik a párjukra, míg mások szenvednek a súlya alatt. A Dilemma című új film kapcsán Vince Vaughnnal és Kevin James-szel beszélgettem.

Dilemma a mozikban… és az életben

A Universal Studios a londoni Soho egyik sokcsillagos szállodájába trombitálta össze sajtólistájáról a legszerencsésebbeket: a hotel privát vetítőtermében karamelszínű borfotelekből nézhettük végig az Apolló 13 zseniális rendezőjének új filmjét, a Dilemmát. Két gyerekkori haver történetét, akik mindent elmondanak egymásnak… azaz csak majdnem mindent. Amikor ugyanis Vince karaktere rajtakapja enyhén túlsúlyos legjobb barátja feleségét egy fiatal, kitetovált csődörrel, roppant kínos helyzetbe kerül. El kell döntenie: hűséges lesz a haverhoz, és kertelés nélkül elmondja, hogy a kedvese a háta mögött nem túl kedves hozzá, vagy – mivel nem akarja, hogy a lány árulóként gondoljon rá – nem rondít bele a látszólagos családi idillbe…

Barátság = bizalom

„Azt hiszem, egy igaz barátság épp olyan fontos, mint egy szerelmi kapcsolat.” kezdi Vince, aki az alkalomra fekete inget húzott, épp úgy, mint kollégája. Ahogy félszavakból megértik egymást, sőt befejezik egymás mondatait, gyanussá válik: mintha a két férfi a valóságban is vérszerződést kötöttek volna. „Nem titok, hogy nagyon jó barátok vagyunk. Vince nem csak főhőse, de producere is a filmnek, én pedig már akkor tudtam, hogy engem választott a másik főszerepre, amikor még senki más.” nevet Kevin. A haverok tehát nem csak a vásznon, de a való életben is bebizonyították: legyen szó a forgatások utáni, éjszakai kocsmázásról Chicagoban, vagy egy millió dolláros szerződésről, biztosan számíthatnak egymásra. De vajon a barátnőikhez is ilyen hűségesek? Mrs Kevin James, azaz a fülöpszigeteki modell, Steffiana de la Cruz, és Vince Vaughn asszony, azaz Kyla Weber ingatlanügynök úgy tűnik, megütötték a főnyereményt: a két sráccal beszélgetve világossá válik: lehetsz hollywoodi szupersztár, tiéd lehet a világ legmegértőbb haverja, ha nem tiszteled meg a nagy Ő-t a lojalitással, közös életetek hosszú évek alatt felépített vára egy pillanat töredéke alatt omolhat össze.

A szerelem szabályai

A film sztárjai is egyet kell, hogy értsenek velem abban, hogy nagyon kevés olyan férfi marad harminc felett, aki még sosem csalt meg egyetlen lányt sem: mind tudjuk, hogy a hollywoodi partik világa egyébként sem a hűségről és önzetlenségről híres. Ám azok után, hogy néhány évvel ezelőtt több százezer dollárra perelt egy bulvárlapot, amiért az címlapon hozta le: megcsalta Jennifer Anistont, nem merek rákérdezni: vajon a „jóbarátnővel” való liézonja az őszinteségre épült -e. „Mára olyan fontos szerepet kapott az életemben a szerelem, hogy gyakorlatilag bárhová megyek, bármit teszek, mindenüt kürülvesz.” mondja. Nos, itt volt az ideje: a színész kislánya, Locklyn épp karácsony előtt született meg. Kevin James szerint onnan tudhatod, hogy a kapcsolatod jó irányba halad, hogy már nem érzed úgy, mintha tojáshéjon sétálgatnál a párod közelében. „Olyan ez, mint a vezetés: az első időszakban lassan haladsz a külső sávban, ám hamarosan feloldódsz, leengeded a napfénytetőt, és elkezded élvezni a dogot anélkül, hogy a szabályokon gondolkodnál.” Ezzel Vince is egyetért: „Amikor már nem azon aggódsz, hogy szerethető vagy -e, hanem képes vagy önmagad lenni, akkor kezdődik a közös utazás.”

Az igazság mindig megtalál

Mosolyogva léptem ki a nyüzsgő utcára a szállodából: bevallom, nem volt rossz karnyújtásnyira ülni Vince Vaughntól… persze ezt nem reklámozom majd, mikor a párom rákérdez, milyen volt a sajtóesemény. Vagy mégis el kellene mondanom?… A telefonomért nyúltam, hogy szóljak neki: egy Oxford Circus-i kávézóban írok, ott várom őt. Amikor néhány perc mulva belépett az ajtón, felragyogott az arcom. A film egyik mondata jutott eszembe: „Őszinteség. Nem menekülhetsz el előle, mert az igazság mindig megtalál majd.” A szemébe néztem, és csak annyit mondtam: „Tudod… Vince Vaughn nem rossz pasi… de tuti nem cserélnélek el.” Igaza lehet Carl Gustav Jungnak: a szerelem csak annak fedi fel legrejtettebb titkait és csodáját, aki képes a feltétlen odaadásra és érzelmi hűségre…

Az  írás a Life.hu weboldalán jelent meg.

Trackback URI | Comments RSS

Mi a véleményed?

*