Marie Claire and Me

Írta dec 10 2011

A magyar Marie Claire – amely időről időre az én írásaimnak is helyt ad – néhány hete arra kért, írjam meg nekik, hogyan látom a “gay”-zetet azokban a városokban, ahol ezidáig éltem-laktam-dolgoztam.

“Budapesten homoszexuálisnak lenni annyi, mint állatkerti jószágnak. Egyesek “állatsimogatóba” képzelik magukat, és pesztrálnak minket, mások pedig ámuldozva csodálnak, hogy ilyen is van, és persze “állatkínzók” is akadnak. Amikor Tel Avivba költöztem, megdöbbenve tapasztaltam, hogy egy vallási alapokon nyugvó állam nagyvárosában kézenfogva sétálnak a srácok, és tömve van a “gay beach”. Ez a város a közel-kelet meleg paradicsoma, és erre a városvezetés rájátszik: sok a gay filmfesztivál, sőt, az itteni PRIDE az egyik legnagyobb esemény a világon. London pedig az arany közép: itt annyira sem fontos, hogy meleg vagy -e, vagy hetero, mint az, hogy milyenszínű a hajad. A homoszexuálisok semmiféle kisebbséget nem képviselnek ebben a kulturális olvasztótégely-közegben.”

A teljes cikket a Marie Claire legfrissebb számában találod.

4 hozzászólás : “Marie Claire and Me”

 1. Attila 21 dec, 2011 23:40

  Hmm,irigylésreméltó,de normális,ami ebben az országban folyik az az elfogadott,de nem normális.Az,hogy az állatot kínozzák,az ,hogy a nőket verik,az ,hogy a melegeket(lásd Oláh Ibolya)megverik,könyörgöm,hol élünk???!!!szerintem 100év is kevés lesz elérni Tel Avivi szintre,sosem fogunk,s a szörnyű az,hogy meg sem élem:(előitéletbe elsők vagyunk!pár nap és itt van a Karácsony,bár a mindennapok rohanása,sajnos számomra elvette fényét a karácsonynak azért próbálkozom,ha nem jönnék addig,Boldog Karácsony t kívánok és idéznék egy embert:szeressétek,akit lehet:)))

 2. Iguazu 22 dec, 2011 01:39

  Na erre a cikkre nagyon kíváncsi vagyok, szerintem veszek egy MC-t. :)

 3. Barbara 24 dec, 2011 10:25

  A probléma itt a felnőtt fejekben van, hiszen egy gyerek, ha nem találkozott még ilyen szituációval és a szülei nem tuszkolták belé, hogy két bácsi vagy két néni így nem lehet együtt, mert ez rossz, akkor teljesen természetesnek veszi a dolgot.
  Viszont ha engem is úgy neveltek volna fel, hogy “ezek” máglyára valóak, akkor lehet, hogy nem ismerem meg magamat sosem vagy örökre magamban tartom saját magam és egy boldogtalan házasságban élem le az életemet, aminek valljuk be még a gondolata is borzasztó.
  Sajnos én sem fogom megélni, hogy itthon elfogadjanak, pedig még csak 20 vagyok.

  Ps.: Nagyon Boldog Karácsonyt kívánok! :)

 4. Attila 31 dec, 2011 21:25

  Barbara,egyetértek veled,teljesen nyilvánvaló,hogy a gyerekek először a legszűkebb környezetükből veszik a példákat,a családból,majd a baráti körből.Olyanok lesznek amit ott látnak.Nézz szét,illetve nem is nagyon kell ,hiszen minden nap láthatod mi folyik azok között akiktől példét vehetnénk,a politikusainktól.Nem ragozom dec31van,mindenkinek egy szebb,emberibb,vidámabb évet kívánok szívemből!!!A

Trackback URI | Comments RSS

Mi a véleményed?

*