I <3 Haters! - A gyűlölködő levélíró, aki megmentette a napomat

Írta máj 13 2012

Ma kaptam egy nagyon izgalmas mailt, amely röviden összefoglalva egy fasiszta-rasszista-náci kirohanás volt. És mivel Yehuda Berg azt tanácsolta egyik nap az útravalójában, hogy ugráljunk örömünkben, ha nehézséggel találkozunk, baromira megörültem a felém hömpölygő gyűlölethullámnak.

…but they can always wake up and start luvin’!

Amúgy is kicsit motiválatlannak éreztem magam ma, és a lehetőség, hogy uralkodhatok magamon totál felvillanyozott. Klaviatúrát ragadtam, és feleltem is nekik, de mint kiderült, a mail egy “válaszolhatatlan” mail címről érkezett. Ilyenkor jön jól, ha az embernek van egy blogja, nem igaz? Íme a levelezésünk szórul, szóra…

Tamy és Balázs sürgönye

“Szia Kristóf!

A kutyád felől érdeklődnénk, jól van e még? Vagy már szegényt lecserélted a macskára? 

Te találkoztál már az aranyér tüneteivel? Képzeld van egy nagyon híres-neves aranyér specialista magyarországon. Gondoltam felhívom a figyelmedet rá, hiszen előbb vagy utóbb úgy is szükséged lesz rá. 

Kedves Kristóf! Remélem a barátoddal vagy a fasztudja kivel a faszos pároddal, jól éltek, és nem itthon Magyarországon rontjátok a levegőt! 

Remélem nem voltam túl bunkó,

Üdvözlünk téged! egy normális hetero párkapcsolat”

És a válaszom:

Kedves Tamy és Balázs,

Özge természetesen megvan, itt szuszog a kanapén. :) Mellette van egy másik kutyusunk is, ő az utcáról került hozzánk. Köszönöm az ajánlást, remélem soha ne lesz rá szükségem, ahogy eddig sem volt. És ha már itt tartunk: én ismerek egy specialistát, aki abban segít, hogy ne ítélkezz mások felett, és képes legyél az elfogadásra és a feltétel nélküli szeretetre. Úgy hívják, hogy Te Magad. Mert én őszintén hiszek benne, hogy ez a gonoszkodás a részetekről nem az igazi énetek. Az igazi én, lelki szinten, nem összemocskolva előítéletekkel és a társadalom elvárásaiból eredő agyzavaraitól, mindig szeret, és mindig elfogad. A kedvesemmel Tel Avivban élünk, de gyakran utazom haza, mert szeretem az országot, és sokszor hiányoznak a barátaim. A tapasztalatom az, hogy bár egyre nagyobb a feszültség otthon, kommunikáció nélkül nincs előrelépés – ezért is válaszoltam a leveledre, és ezért tartom fontosnak azt is, hogy továbbra is írjak könyveket az otthoni olvasóimnak. Szerencsére sokan vannak.

Nem voltál túl bunkó, rosszabb napjaimon én is megbántok másokat. Emberek vagyunk, előfordul, de mindig törekednünk kell rá, hogy ne történjen meg újra, mert ha jó emberek akarunk lenni, mindenkivel szeretettel és tisztelettel kell bánnunk. Örülök, hogy boldog pápkapcsolatban élsz, kívánom, hogy maradjatok együtt örökké, és tanuljatok sokat egymástól, egymásról. Arra pedig, hogy mi a “normális” egy idézettel felelnék:

“Nem mértéke az egészségnek, hogy valaki hogyan alkalmazkodik egy beteg társadalom normáihoz.”  Jiddu Krishnamurti

Barátsággal, Steiner Kristóf

15 hozzászólás : “I <3 Haters! - A gyűlölködő levélíró, aki megmentette a napomat”

 1. Panka 13 máj, 2012 18:42

  szeretlek!

 2. szilkat 13 máj, 2012 18:52

  “egy normális hetero párkapcsolat”-ban élőnek sincs szüksége ilyen gondolkodásmódra. a normális ember nem érez szükséget sem gyűlöletre, sem annak ilyetén kinyilvánítására. az ilyen attitűd inkább a szánalmas, betegesen frusztrált és tudatlan emberek sajátja.

 3. Zsannuszi Tündérkirálylány 13 máj, 2012 19:12

  Kristóóóóf! :) Ez valami meseszép! Sajnálom szegény Tamyt és Balázst. Rákészültek, hogy gonosz dögök lesznek, és akkor jössz Te, és az arcukba szórsz egy zsáknyi tündérport. :)
  Imádnivaló pasas vagy! :)

 4. kristof 14 máj, 2012 08:56

  En is teged, draga. :)

 5. Bea 14 máj, 2012 16:42

  …nem tudom mennyire ismered Orah Winfrey személyiségét. Nekem megvolt a lehetőségem 17éven át követni a “talkshow”-ját Kanadában. A válaszodat olvasva Ő jutott eszembe. Őszinte, emberszerető és a kommunikáció istennője! Neked sikerült mindezt negyedannyi idő alatt elsajátítani. Imádunk!

 6. kristof 14 máj, 2012 21:47

  Nagyon köszönöm, hogy ezt mondod, sok erőt adnak az emberek, akik “értenek”. :) Biztos vagyok benne, hogy engem is ki lehet zökkenteni a nyugalmamból, és még sokat kell tanulnom, de valóban ezt tartom a legfontosabbnak: a megfelelő kommunikációt ember és ember, lélek és lélek között. :) Ölelés.

 7. Gingi 16 máj, 2012 09:35

  Imádlak, Kristóf! :)
  Köszönöm a neszeszer blognak, hogy idetaláltam hozzád! :)

 8. Gábor 17 máj, 2012 21:56

  Kedves Kristóf! Én konzervatív, háromgyermekes családapa vagyok, de nekem sem kenyerem a gyűlölködés, és a levélre írt válaszodat nagyon szimpatikusnak találom.

 9. kristof 18 máj, 2012 15:44

  Köszönöm, kedves Gábor. Sokmindenben én magam is nagyon konzervatív vagyok. :) Örülök, hogy ide látogattál.

 10. kristof 18 máj, 2012 15:45

  :) Én is köszönöm, hogy megszeretted a blogomat. :)

 11. Rózsa Judit 04 jún, 2012 17:37

  Intelligens és tiszta. Tisztellek, Kristóf! :)

 12. Niki 06 jún, 2012 14:39

  Szia Kris!
  Niki vagyok remélem még emlékszel rám?Egy pár emailt már váltottunk megvan az összes könyved a legújabb is és imádom őket.Szivesen megismernélek személyesen is,szerintem tudnánk miről beszélgetni.Puszillak Niki

 13. kristof 08 jún, 2012 04:13

  Nagyon köszönöm drága. :) Csókollak. Gyere el a bemutatóra.

 14. Attila 07 Júl, 2012 19:57

  Gratulálok a válaszleveledhez Kristó,Üdv:Atti

 15. kristof 11 Júl, 2012 18:46

  Köszönöm, Atti. :) x

Trackback URI | Comments RSS

Mi a véleményed?

*