Archívum: október, 2012


Írd át az életed!

Írta okt 11 2012

“Írni akarok, mert valami arra késztet, hogy kiemelkedjek az élet kifejezésének és lefordításának egy területén. Nem elégíthet ki a puszta életben maradás óriási munkája.”

Sylvia Plath

Az Izraeli-Magyar Szabadidőközpont csapata és Steiner Kristóf szeretettel vár minden kezdő és haladó grafománt, aki szeretné kibontakoztatni képességeit, és erősíteni írói vénáját. A hetente megrendezett órákon bárki elsajátíthatja a kreatív írás alapjait. A szépirodalom és önéletírás alapvető szabályai mellett workshopokat is tartunk, melyek során a hallgatók megismerkedhetnek egymás munkáival. Az osztályteremben született novellák, monológok, dialógusok és jegyzetek lehetőséget adnak arra, hogy szembenézzünk a félelmeinkkel, új oldalról ismerjük meg saját magunkat, és játékékos, ugyanakkor hatékony módszerrel kerüljünk közelebb életfeladataink megvalósításához.

Az óra díja: 40 NIS/fő alkalmanként. 10 alkalmas “bérlet”: 350 NIS
Időpont: minden kedden 18.30, 2X45 perc
Első óra: 2012, október 23.
Helyszín: Balfour utca 14, Tel Aviv, Izrael
Óraadó tanár: Steiner Kristóf

Steiner Kristóf a Vörösmarty Gimnázium dráma tagozatán érettségizett. Dolgozott színészként Básti Juli és Keres Emil oldalán, és többek között Szabó István és Árpa Attila rendezésében belekostolt a filmezésbe is. Alig volt húszéves, amikor a televíziózás került az élete középpontjába: mozis magazinműsorábanl számtalan interjút készített nemzetközileg elismert művészekkel. Évek óta jelennek meg film és lemezkritikái az Exit magazinban, rendszeresen ír a Cosmopolitan és Nők Lapja Évszakok és Psziché magazinoknak, de jelentek meg cikkei a Magyar Narancs, Marie Claire hasábjain, és a HVG szakmai kiadványaiban is. Miután elvégezte a londoni Golsdmith Egyetem kreatív írás kurzusát, Tel Avivba költözött, ahol angol nyelven ír a Time Out Israel magazinnak. Könyvei – Gumimatrac a Gangeszen, Lélekbonbon és Hajónaplók – mind sikerkönyvek lettek Magyarországon. Kristóf rendszeres és elkötelezett támogatója a Kids Creating Peace muszlim-zsidó-keresztény békeprogramnak.

Részletek és feliratkozás ITT.

Újságíró Suli – magyarul, Tel Avivban!

Írta okt 10 2012

Drory Izraeli Magyar Könyvtár októbertől újságíró képzést indít magyar nyelven, Tel Avivban. Az első félév témái sajtótörténet, tudósítás és interjúkészítés, műfajismeret, kiadói alapismeretek, lapkészítés, szakújságírás, média alapismeretek, sajtóetika, bulvársajtó. Naná, hogy ebből én sem maradhatok ki!

Újságírás – másképp…

“Meghívott előadók között olyan szakemberek tartanak előadást, mint Erős Hajdú Szilvia az Új Kelet főszerkesztője; Peer Gideon Új Kelet cikkírója, író; Steiner Kristóf író, újságíró; Heller Ágnes filozófus. A második félév tananyaga médiaelmélet és gyakorlat. Meghívott előadó Való Gábor , a Tv2 – Napló sztárriportere. A vidékieknek online lehetőséget tudunk biztosítani!”Részletek és online jelentkezési lap ITT.