Archívum: május, 2012


Budapest, jövööök! – A “Kristóf-kalendárium”

Írta máj 30 2012

Elérkezett a nagy pillanat: a bőröndök összecsomagolva tornyosulnak a szoba közepén. Mivel holnap ilyenkor már valószínűleg a Ramat Gan stadion előtt állok majd, hogy tuti helyem legyen Madonna MDNA turnéjának nyitóestjén a Golden Circle-ben, a mai nap őrült rohanással telik. És bár sejthető, hogy majd a papám lakásának ajtajában veszem észre: nem hoztam el a kulcsomat, vagy a telefontöltőmet, nektek összeállítottam egy “Kristóf-kalendáriumot”, hogy semmiről se maradjatok le. A naptárat folyamatosan frissíteni fogom a következő hetekben. Egyelőre öt helyen futhatunk össze tutira…

BRAVO OTTO – 2012 június 2, 20.00, Westend City Center tetőterasz, Budapest

Igazi időutazásban lehet részed, ha június 2-án a BRAVO OTTO-t választod, hiszen a magazin első évtizedének legnagyobb csillagai együtt lépnek majd színpadra a jelen sztárjaival. Olyan egyszeri, megismételhetetlen produkciókkal készülnek, amelyektől garantáltan lepadlózol! Hogy pontosan kik duetteznek majd egymással, legyen meglepetés, minden esetre látványos showval készül a Hip Hop Boyz, a Happy Gang, az Emergency House 2012, a Kozmix, a V-Tech, az Apollo 23, Zoltán Erika, Tóth Gabi, Muri Enikő, Kováts Vera, Bagosi Alexa, Lil C, Gyurcsík Tibi a Fresh, a Bestiák, Vastag Csaba, Sp, Fluor, és a Stereo 2.0 is. A rajongók találkozhatnak további kedvenceikkel is, hiszen ott lesz az Anti Fitness Club, a Children Of Distance, a Carbonfools, a The Kolin, Baricz Gergő, Lola, Caramel, Wolf Kati, Puskás Peti, a The [Hated] Tomorrow és Janicsák Veca is! A show házigazdái Dukai Regina és Steiner Kristóf. A díjátadó helyszíne ezúttal is a budapesti WestEnd City Center tetőterasza lesz, az időpont pedig június 2. este 8 óra. A szavazás május 31-ig tart a www.bravootto.hu -n, ha még nem tetted meg, voksolj a kedvenceidre, hisz rajtad is múlik, kik kapják idén az arany indiánokat! A belépés természetesen ebben az évben is INGYENES lesz!

AZ IGAZSÁG BÖLCSESSÉGE: Meir Yeshurun Budapesten –  2012, június 5, 19.00, Karinthy Szalon, Karinthy Frigyes út 22., Budapest, 1111

Közel 100 évvel ezelőtt egy nagy kabbalista úgy döntött, felfedi az Univerzum titkait a világ előtt. Neki köszönhetően ma, egy évszázaddal később, már mindenki számára elérhető a Kabbala bölcsessége. A Kabbala Központ rangidős tanára, a magyar származású, Meir Yeshurun, egy rendkívüli előadás keretében meséli el, hogyan is kapcsolódik a majd’ 10 000 oldalnyi írás, amelyet a nagy kabbalista hátra hagyott, a mi mindennapi életünkhöz. Hogyan segít a Kabbala abban, hogy véget vethessünk az életünket uraló káosznak? Miért tartozunk felelősséggel mindannyian a világunkért, és miként változtathatjuk a Földet, mindannyiunk számára élhető bolygóvá? Miért nem kell vallásosnak lennünk ahhoz, hogy a Kabbalán keresztül válaszra leljenek az imáink? Ezekre, és még számos kérdésre, ad választ Meir Yeshurun előadásában, amely a fenntieken túl, magában foglalja a Kabbala Központ spirituális alapjait képező tanításokat is. Az előadás során magyar nyelvű tolmácsolást biztosítunk. A beszélgetést Steiner Kristóf moderálja. A belépőjegy ára 3600 forint. A férőhelyek korlátozott száma miatt elő-regisztráció javasolt.

Szy Katalin Damil című könyvének a bemutatója – 2012, június 6, 18.00, Karinthy Szalon, Karinthy Frigyes út 22., Budapest, 1111

Egy pszichológus tollából! Szeretettel meghívjuk Szy Katalin Damil című könyvének a bemutatójára, ami június 6-án 18 órakor lesz a Karinthy Szalonban. Für Anikó színművésznő olvas fel a történetekből, a szerzővel Steiner Kristóf beszélget. Szeretettel várjuk!

Hajónaplók, Lélekbonbon és Gumimatrac a Gangeszen dedikálás a Könyvhét alkalmából – 2012, június 9, 18.00, Vörösmarty tér, Ulpius-ház kiadó standja

Az ünnepi könyvhéten te is dedikáltathatod kedvenc könyveidet Steiner Kristóffal. A szerző harmadik kötete amolyan földközi-tengeri „roadmovie”, melyben a hétköznapi kalandok mögött ott húzódik a végtelenített kis karkötő, a kabbala vékony, piros fonala. Ezek a feljegyzések az elmúlt öt év során születtek, hősei azok a lélektársak, akikkel az olvasók már sodródhattak 2009-benGumimatraccal a Gangeszen, tavaly pedig velük falatozhattak a szerző Lélekbonbonjaiból. A Hajónaplókat egy szürreális, ám nagyon is valós kaland köré építette: néhány évvel ezelőtt merészen válaszolt egy meglehetősen szokatlan apróhirdetésre, és hamarosan a nyílt tengeren találta magát egy vadidegennel. Bon voyage!

Steiner Kristóf “Hajónaplók” című, harmadik könyvének közönségtalálkozóval egybekötött bemutatója – 2012, június 12, 17.30, Ulpius-ház Könyvesbolt, XI. Móricz Zsigmond körtér 2.

Szerettel hívlak meg harmadik könyvem bemutatójára, ahol Esze Dórával… és persze veled beszélgetünk a kötetről. A könyv június 6-án kerül boltokba, és mivel 9-én 18.00-kor a Könyvhéten, az Ulpius standjánál dedikálom a kötetet, ez pedig éppen elég időt ad arra, hogy megismerkedj a Hajónaplóimmal a bemutatóig. A helyszínen a beszélgetés során te is felteheted kérdéseidet. Szívből remélem, hogy találkozunk. A Hajónaplókról bővebben itt olvashatsz. (A linkre kattintva 20% kedvezménnyel rendelheted meg.)

Az én naplóm a te naplód

Írta máj 18 2012

“Steiner Kristóf legújabb könyve amolyan földközi-tengeri „roadmovie”, melyben a hétköznapi kalandok mögött ott húzódik a végtelenített kis karkötő, a kabbala vékony, piros fonala. Ezek a feljegyzések az elmúlt öt év során születtek, hősei azok a lélektársak, akikkel az olvasók már sodródhattak 2009-ben Gumimatraccal a Gangeszen, tavaly pedig velük falatozhattak a szerző Lélekbonbonjaiból.”

Borító: Jose Simon

A Hajónaplókat egy szürreális, ám nagyon is valós kaland köré építette: néhány évvel ezelőtt merészen válaszolt egy meglehetősen szokatlan apróhirdetésre, és hamarosan a nyílt tengeren találta magát egy vadidegennel, s – ahogy az lenni szokott – a nagyon is jól ismert démonaival. Miközben rejtélyes útitársával bejárja és végigkóstolgatja Dél-Európa tengerparti városait, hamar kiderül, hogy nem ő az egyetlen a hajókabinjukban, aki puzzle-ként próbálja összeilleszteni a szívét. Kristóf persze személyes hőseitől sem szakad el: a magyar pop kultúra kishercegét hol Hollywood aranykorába fújja el a szél, hol pedig a Velencei Filmfesztiválra evez, ahol nem csak Madonnával, de kallódó önmagával is találkozik végre. Bon voyage!

“A könyvek eleven lények, csak vannak felnőttek, akik ebben még nem hisznek. Steiner Kristóf Hajónaplók című kötete és Liz Gilbert Ízek, imák, szerelmek regénye egyszer összeakadt valami koktélpartin, e-mail címet cseréltek, és azóta rendszeresen leveleznek. Mindkettőnek megvolt már a maga élete, mikor a cyber-óceánon egymás mellé sodródott az az aranyos kis bárkájuk, és bizonyára csillogó szemmel állapították meg, hogy mindkettő csúcsra tör a nápolyi Da Michele-pizza leírásában, meg a váratlanul ajándékba kapott útitársakéban. Kristóf valószínűleg jócskán tartogat még mondanivalót valamelyik világjáró kabátkája zsebében.” Esze Dóra

A kötet előrendelhető itt. Karikázd be a naptáradban! Június 9-én szombaton 18 órakor az Ulpius-ház Könyvkiadó standjánál Hajónaplók dedikálás! A könyvbemutató közönségtallkozóról, amelyet a Móricz Zsigmond körtéri Ulpius-ház Könyvesboltban rendezünk meg hamarosan értesítünk mindenkit. Lájkold a könyv Facebook oldalát.

I <3 Haters! - A gyűlölködő levélíró, aki megmentette a napomat

Írta máj 13 2012

Ma kaptam egy nagyon izgalmas mailt, amely röviden összefoglalva egy fasiszta-rasszista-náci kirohanás volt. És mivel Yehuda Berg azt tanácsolta egyik nap az útravalójában, hogy ugráljunk örömünkben, ha nehézséggel találkozunk, baromira megörültem a felém hömpölygő gyűlölethullámnak.

…but they can always wake up and start luvin’!

Amúgy is kicsit motiválatlannak éreztem magam ma, és a lehetőség, hogy uralkodhatok magamon totál felvillanyozott. Klaviatúrát ragadtam, és feleltem is nekik, de mint kiderült, a mail egy “válaszolhatatlan” mail címről érkezett. Ilyenkor jön jól, ha az embernek van egy blogja, nem igaz? Íme a levelezésünk szórul, szóra…

Tamy és Balázs sürgönye

“Szia Kristóf!

A kutyád felől érdeklődnénk, jól van e még? Vagy már szegényt lecserélted a macskára? 

Te találkoztál már az aranyér tüneteivel? Képzeld van egy nagyon híres-neves aranyér specialista magyarországon. Gondoltam felhívom a figyelmedet rá, hiszen előbb vagy utóbb úgy is szükséged lesz rá. 

Kedves Kristóf! Remélem a barátoddal vagy a fasztudja kivel a faszos pároddal, jól éltek, és nem itthon Magyarországon rontjátok a levegőt! 

Remélem nem voltam túl bunkó,

Üdvözlünk téged! egy normális hetero párkapcsolat”

És a válaszom:

Kedves Tamy és Balázs,

Özge természetesen megvan, itt szuszog a kanapén. :) Mellette van egy másik kutyusunk is, ő az utcáról került hozzánk. Köszönöm az ajánlást, remélem soha ne lesz rá szükségem, ahogy eddig sem volt. És ha már itt tartunk: én ismerek egy specialistát, aki abban segít, hogy ne ítélkezz mások felett, és képes legyél az elfogadásra és a feltétel nélküli szeretetre. Úgy hívják, hogy Te Magad. Mert én őszintén hiszek benne, hogy ez a gonoszkodás a részetekről nem az igazi énetek. Az igazi én, lelki szinten, nem összemocskolva előítéletekkel és a társadalom elvárásaiból eredő agyzavaraitól, mindig szeret, és mindig elfogad. A kedvesemmel Tel Avivban élünk, de gyakran utazom haza, mert szeretem az országot, és sokszor hiányoznak a barátaim. A tapasztalatom az, hogy bár egyre nagyobb a feszültség otthon, kommunikáció nélkül nincs előrelépés – ezért is válaszoltam a leveledre, és ezért tartom fontosnak azt is, hogy továbbra is írjak könyveket az otthoni olvasóimnak. Szerencsére sokan vannak.

Nem voltál túl bunkó, rosszabb napjaimon én is megbántok másokat. Emberek vagyunk, előfordul, de mindig törekednünk kell rá, hogy ne történjen meg újra, mert ha jó emberek akarunk lenni, mindenkivel szeretettel és tisztelettel kell bánnunk. Örülök, hogy boldog pápkapcsolatban élsz, kívánom, hogy maradjatok együtt örökké, és tanuljatok sokat egymástól, egymásról. Arra pedig, hogy mi a “normális” egy idézettel felelnék:

“Nem mértéke az egészségnek, hogy valaki hogyan alkalmazkodik egy beteg társadalom normáihoz.”  Jiddu Krishnamurti

Barátsággal, Steiner Kristóf